2013-05-22 18:28:07• hírek • Kocsis Zoltán

Vessünk véget a szabálytalankodók uralmának!

„Vessünk véget a szabálytalankodók uralmának!", írja szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményben Maskulik Csaba és Butka Gergely, a Szatmárnémeti Városi Tanács RMDSZ-es tagjai. A két tanácsos felszólítja a Közlekedési Rendőrséget és a Helyi Rendőrséget, hogy maradéktalanul büntesse meg a közlekedési szabályokat áthágó gépkocsivezetőket.

„Célunk az, hogy véget vessünk a „szabálytalankodók uralmának" a városban, hatékony beavatkozást várunk el a közlekedési szervektől ez ügyben. Az RMDSZ frakció tagjai, akárcsak eddig, ezután is partnerei lesznek minden kezdeményezésnek amely által a városi közlekedés rendezettebb lesz", hangsúlyozzák a közleményben.

A Közlekedési Rendőrséghez és a Helyi Rendőrséghez benyújtott hivatalos kérvény négy pontot tartalmaz. Az elsőben felszólítják a rend őreit, hogy szigorúan és maradéktalanul büntessék meg azokat, akik nem tartják tiszteletben a „megállni tilos" tábla jelzését és járdákon, buszmegállókban, zöldövezeteken parkolnak gépkocsijukkal. A második pontban azt kérik, hogy fokozottabban ellenőrizzék az Udvari (Fabricii) és a Magyar (Rodnei) utcákat, ahol rendszeresen fordulnak meg 7,5 tonnánál nagyobb teherautók.

A harmadik pontban arra hívják fel a figyelmet, hogy a Rosetti és a hegyi (O. Goga) utca kereszteződésénél az autósok 80%-a figyelmen kívül hagyja a „jobbra kötelező" táblát. Végezetül arra szólítják fel a hatóságot, hogy azok operatívabban ültessék gyakorlatba a Közlekedésbiztonsági Bizottság döntéseit - amely bizottságban mind a közlekedési, mint a helyi rendőrség képviselteti magát.

A két tanácsos a beadványát a legnépszerűbb közösségi oldal Parasztfigyelő csoport fényképeivel is illusztrálták. Ezeket a http://www.slideshare.net/gergobutka/sesizare-politie-2013g1scan linken nézheted meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: